Frida Ånnevik

Frida Ånnevik ble øyeblikkelig et navn å regne med etter slippet av debualbumet «Synlige hjerteslag» i 2010. Hennes lavmælte «pop i et åpent landskap», den unike stemmen og de originale tekstene gjorde suksess både hos kritikerne og et bredt publikum. I 2013 kom «Ville ord» som ga henne et enda større publikum, samt Spellemannpris som beste tekstforfatter. I 2014 fikk hun sette sitt preg på Prøysenåret i Helge Lien og Sigurd Holes bestillingsverk «Lyden av Prøysen», som også kom ut på plate.

 

Samme år kom «Skogenes sang», et samarbeid med trioen «In the Country». Med Morten Qvenilds musikk og Frida som ekstra bandmedlem ga de en ny klang til Hans Børlis dikt. Etter halvannet år med konserter og tolkninger av Børli og Prøysens tekster vender hun tilbake til sine egne sanger og sitt eget band.

 

I oktober 2016 kom Frida Ånneviks tredje soloplate "Her bor" som vant Spellemannspris i kategorien viser; en etterlengtet ny dose med originale låter og tekster som fester seg i systemet til dem som er så heldige å få høre dem. Albumet er innspilt i Propeller studio i Oslo sammen med musikerne Haldor Røyne, Andreas Løwe, Jo Berger Myhre og Pål Hausken, og er produsert av Frida selv og Kåre Chr. Vestrheim.

 

Frida Ånnevik (vokal) Haldor Røyne (gitar), Andreas Løwe (piano, synth), Jo Berger Myhre (bass) og Pål Hausken (trommer).

 

«Frida Ånnevik lager noen av de mest særpregede sangene vi har hørt her i landet de siste årene.» - Dagsavisen

 

«Små historier med stort innhold, mer fylt av undertekst enn det som er vanlig i popbransjen.» - Dagbladet

Kommende konserter

Ingen kommende konserter
botbodyblackshadow